• Vprašalnik

Spletni vprašalnik o varni uporabi vaših zdravil

Pozdravljeni,

v imenu Fakultete za farmacijo ponovno vabimo vse pacientke, ki uporabljajo ali so uporabljale zdravila Neotigason, Roaccutane ali Toctino, da rešite krajši spletni vprašalnik o varni uporabi vaših zdravil. Raziskovalci so do sedaj zbrali že nekaj odgovorov, vendar še ne vseh, ki jih nujno potrebujejo, zato prosijo za vašo pomoč in 10 minut časa. Za vsak v celoti izpolnjen vprašalnik so neizmerno hvaležni.

Vprašalnik je dostopen na www.ffa.uni-lj.si/SF/PRET.

Znanja o zdravilu se ne pridobi zgolj med raziskovanjem in razvojem, temveč tudi ko je zdravilo že na voljo na trgu in ga uporablja večja skupina bolnikov. V imenu Evropske agencije za zdravila (EMA) izvajamo mednarodno raziskavo, s katero spremljamo, kako ženske v Evropski uniji uporabljajo določena zdravila. Gre za mednarodno raziskavo, v katero so vključeni raziskovalni centri osmih držav članic Evropske unije. V Sloveniji vodi raziskavo Univerza v Ljubljani, Fakulteta za farmacijo.
Raziskava se nanaša na uporabo zdravil, ki vsebujejo peroralne retinoide, v Sloveniji so to Neotigason, Roaccutane in Toctino. Zlasti želimo izvedeti več o informacijah, ki ste jih prejeli o svojem zdravilu, in kako so te vplivale na vaše odločitve.

Lep pozdrav,
Raziskovalci Univerze v Ljubljani, Fakultete za farmacijo