• Nekrologi

Slovo Šeme Janezu

Kdor je JANEZA ŠEME poznal in bil njegov prijatelj je imel veliko srečo v življenju...
To so bile besede njegovih nekdanjih sodelovcev,ki so se z nami ostalimi prisotnimi v ponedeljek 26.avgusta od njega poslovili na Ljubljanskih Žalah.
Ko se je včlanil v društvo nas je v podružnici Ljubljana sam poiskal in bil takoj pripravljen sodelovati! Udeleževal se je srečanj, prireditev in prevzel vodenje izletniške skupine v podružnici. Nepozabni bodo ostali planinski potepi po Pošočju, na planini Lom in Razorju, razkazal nam je vse skrite kotičke Soče in ob tem izredno užival.Ob prvi priložnosti se je upokojil, saj je želel še več svojega časa, srčnosti in ljubezni dati svoji družini, s katero so živeli v Trnovem. Žal ga je bolezen v letu 2017 prikrajšala za to in je čas do slovesa preživel v domu, ki je bil na srečo blizu njegovega doma, njegovih treh punc in najljubše vnukinje.
Še en čudovit skromen človek poln srčnosti in ljubezni do soljudi je odšel daleč stran, a v naših srcih bo ostal blizu in za vedno! Hvala ti Janez za vse kar si nam dal!
 
Fani Močnik

Jani Lekšan v slovo

Letošnja Velika noč, ki je praznik življenja,veselja… se je za nas tukaj prisotne ovila v žalost-saj se je od zemeljskega bivanja poslovila naša draga prijateljica Jana!Prepričani smo, da je ta dan izbrala zato, ker se je vedno trudila uživati življenje, bila polna optimizma, veselja in smeha!Sigurno se Jana,ki nas danes spremlja iz druge dimenzije ne strinja s tukajšnjo lokacijo; raje bi nas povabila na kavo, njeno pecivo, prijateljski klepet…Prižgala bi si cigareto in s kozarcem dobrega vina bi nazdravili na njen jutrišnji rojstni dan. Skupaj bi uživali v pogledu z njenega balkona ,kjer so na zelenici zacvetela drevesa in rože, poslušali ptičje petje in naredili intervju za našo 40. letnico društva. Od ustanovitve DRUŠTVA PSORIATIKOV SLOVENIJE v letu 1979 dalje je bila Jana v podružnici Ljubljana vodilna in nepogrešljiva! Bolezen jo je močno prizadela tako na koži kot sklepih, kar je bila ovira pri delu z ljudmi in zaradi česar je zgodaj upokojila .Usoda ji je zadajala nove udarce, kot mlada žena je izgubila moža, s katerim sta ustvarjala nov dom za družino.  Še z večjo vnemo se je posvetila delu v društvu, njeno stanovanje je bila pisarna v kateri smo načrtovali delo, iskali rešitve za lajšanje tegob bolezni, pisali vabila, pakirali pošto…Na njen naslov je prihajala povratna pošta, odgovarjala je na telefonske klice, vpisovala nove člane in tolažila so bolnike!

Preberite več...

V spomin Vinku Staretu (1941 – 2018)

Meseca oktobra nas je v 78. letu starosti zapustil dolgoletni član Društva psoriatikov Slovenije, ki je do leta 2017 aktivno deloval v operativnem odboru gorenjske podružnice. Bil je človek dejanj. Dolga leta je v podružnici vodil področje sociale in se udeleževal različnih predavanj in s tem neprecenljivo pripomogel k uspešnemu delovanju podružnice.

Ohranili ga bomo v trajnem spominu, društvo psoriatikov Slovenije – podružnica Gorenjska

 

V spomin Majdi Pielick (1947 - 2018)

V sredo 26. septembra 2018 smo se zbrali na ljubljanskih Žalah na zadnjem slovesu od naše članice Majde. Bila je ustanovni član Društva psoriatikov Slovenije – Podružnica Ljubljana. Nekateri starejši člani se je spominjamo v najlepši luči in težko smo se sprijaznili, da je bila ta sreda res dokončno slovo od nje.

Majda Pielick je bila zaposlena kot višja fizioterapevtka v negovalni enoti v UKC Ljubljana – Dermatovenerološke klinike do konca leta 2006, torej do zaslužene upokojitve. Ko sem sam zbolel za luskavico in sem bil  hospitaliziram na kliniki kot dnevni pacient, sem prvič srečal izredno prijazno in razumevajočo sestro, ki je izvajala fototerapijo. Za nas paciente je vedno znala najti tolažilne in bodrilne besede. Vsi smo jo poznali in vsem je pomagala, da smo hitro prišli do želenega zdravnika – specialista. Takrat ni bilo nobenih čakalnih dob in če so že bile, so se po zaslugi sestre Majde vedno skrajšale. Poznala je stisko nas bolnikov in resnično nam je bila v pomoč.

Preberite več...

Slide background

Kdo smo?

Smo društvo za
pomoč ljudem
obolelim za
psoriazo.

Slide background

Naše poslanstvo je:

Pomagati in svetovati,
ozaveščati širšo javnost
ter organizirati družabne
in izobraževalne aktivnosti

Slide background

Kaj naj storim?

Za zdravo življenje
človeka s psoriazo.
Pridružite se nam!

Kliknite TUKAJ!
za prijavni obrazec