• Novice

Osveščanje o kožnih boleznih

ookab
 
Društvo psoriatikov Slovenije ponovno sodeluje z Univerzo v Novem mestu,skupaj z Društvom prijateljev mladine, v okviru Javnega razpisa - Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016–2018 (ŠIPK 2), kjer bomo pripravili gradivo za razširjanjeprojekta Osveščanje o kožnih boleznih v osnovnih šolah za različne starosti otrok. Projekt bostelahko spremljali tudi preko socialnih omrežij.

Humanitarni pohod na Urban

h

VABIMO VAS NA HUMANITRANI POHOD NA URBAN v nedeljo 11. 2. 2018 (v primeru slabega vremena  18. 2. 2018)

Pridružili se bomo podjetju Mediaevent, katero v sodelovanju s ŠD Kobansko Kamnica in Karitas organizira Zimski humanitarni pohod na Urban v nedeljo 11. 2. 2018
Zbirno mesto je pred cerkvijo v Kamnici ob 8.30 uri. Trasa: Kamnica – Panorama – Medič – Šober – Bobič - Urban. Cilj: Vinotoč Jošt na Urbanu
Zbirali bomo prostovoljne prispevke za  štiričlansko družine iz okolice Maribora. Vsak, ki bo prispeval vsaj 1.- €, sodeluje v nagradnem žrebanju za odlične nagrade. Glavna nagrada je vikend paket v hotelu Mangart v Bovcu in še in še veliko lepih nagrad. Prvih 300 pohodnikov, ki daruje vsaj 2,- €, dobi ob štartu krof Pekarne Strnad, na cilju nas čaka odličen Kobanski lonec in veliko dobre volje. Priporoča se primerna obutev (pohodni čevlji in pohodne palice). S seboj lahko vzamemo nekaj za popiti, morda kaj sadja ali kaj malega za prigrizniti.
 
Pridite, hodite zase in štiričlansko družino!
 
Rok za prijavo je najkasneje do soboto 10. 2. 2018 na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na tel.  051/323-355 – Dušan Varlec.

Preberite več...

DPS Maribor vas vabi na predavanje Kristalne koncertne meditacije

Vabilo na predavanje

Živimo v času, ko je vse, kar doživljamo, velikega pomena za naše življenje sedaj in v prihodnosti. Obdani smo z različnimi stresnimi situacijami, ki na naše telo in um vplivajo negativno in s tem tudi ogrožajoče na zdravje. Zato, da se naučimo umiriti um, telo in duha, vas vabimo na predavanje, kjer bomo spoznali metode samopomoči in pomoči drugim.

Preberite več...

ENODNEVNI IZLET V PRAZNIČNI MARIAZELL IN LEOBEN, sobota 9. december 2017

Vabimo vas na enodnevni izlet v praznični Mariazell in Leoben, ki bo v soboto, 9. decembra 2017. Mariazell je romarsko središče Avstrije. To svetišče so zaradi številnih razlogov preimenovali v »Magna Mater Austriale«, kar pomeni »Velika Mati Avstrije«. Obiskali bomo največje romarsko središče Avstrije in se z likerjem pogreli v 130 let stari tovarni likerjev. Odhod avtobusa v jutranjih urah ter vožnja mimo Gradca in Brucka do največjega avstrijskega religioznega središča Mariazell, ki ga Slovenci imenujemo Marijino Celje in leži v prelepi pokrajine zgornje Štajerske, sredi pašnikov in gozdov.

Ogledali si bomo romarsko cerkev z znanim Marijinim kipom. Po ogledu nekaj časa za nakup spominkov, čaj, punč in ogled prazničnih stojnic. Nato si bomo ogledali tovarno likerjev Caj Arzberger, kjer že več kot 130 let izdelujejo zeliščne likerje. V popoldanskih urah vožnja do Leobna. Kratek informativni sprehod po mestu ter ogled glavnih znamenitosti. Prosti čas boste izkoristili za obisk prazničnih stojnic, nakup daril za vaše najdražje...

Cena izleta za člane Društva psoriatikov Slovenije znaša 30 EUR (razliko do polne cene izleta pokrije podružnica Maribor). Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, ogled tovarne likerjev Caj Arzberger, zunanje oglede po programu, vodenje vodnika z licenco GZS, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo in DDV. Vstopne postaje bodo na Ptuju, v Slovenski Bistrici in Mariboru. Ure odhodov s posameznih postaj vam bomo sporočili naknadno. 

Prijave zbiramo do 1. decembra 2017 na telefonsko št. 041 630 991 (Jan Koren). Po prijavi boste prejeli plačilni nalog. Za pot potrebujete veljaven osebni dokument.

Vljudno vabljeni

 

Razpis društvenih apartmajev

Spoštovani,

tako kot vsako leto, tudi letos razpisujemo možnost koriščenja društvenih apartmajskih zmogljivosti v Termah Olimia – Podčetrtek (apartma s štirimi ležišči) in Termah 3000 - Moravci (apartma s tremi ležišči). Letovanje v navedenih kapacitetah je možno skozi celo leto. Termini so 7-dnevni, z menjavami ob nedeljah. Prihod je ob 13:00h in odhod do 10:00h zaradi čiščenja apartmaja. Cena najema za apartma v Termah Olimia je 45,00 € na dan, oziroma 315,00 € za 7-dnevni termin. Cena najema za apartma v Termah 3000 je 40,00 € na dan, oziroma 280,00 € za 7-dnevni termin. V ceno so zajete karte za kopanje v bazenih (največ 4 v Termah Olimia in največ 3 v Termah 3000). Cena najema pokriva tudi čiščenje apartmaja ob odhodu (razen kuhinjske posode in hladilnika).

V ceno uporabe apartmaja ni vključena turistična pristojbina in jo plačajo uporabniki enot v kraju letovanja po predpisanih cenah tamkajšnje upravne enote.

Razpis in Prijavnico za koriščenje apartmajskih kapacitet DPS, lahko dobite na spodnji povezavi.

razpis_drustveni_apartmaji_2018.pdf

Prijavnica_apartmaji_2018_termini_koriščanja.pdf

Izpolnjeno prijavnico pošljite najpozneje do 20. novembra 2017 na naslov: DRUŠTVO PSORIATIKOV SLOVENIJE, Engelsova ulica 6, 2000 Maribor

Čas diagnosticiranja bolezni

V društvu smo v preteklih mesecih izvedli raziskavo o luskavici in psoriatičnem artritisu, s katero smo želeli ugotoviti, kakšen vpliv na kakovost življenja imata ti dve bolezni ter kako so bolniki zadovoljni z zdravljenjem. Raziskava je med drugim pokazala tudi čas diagnosticiranja bolezni.

Svetovni dan psoriaze 5Svetovni dan psoriaze 4

Svetovni dan psoriaze 2017

29. oktober je dan, ki združuje 125 miljonov ljudi po svetu. To je dan, ki je posvečen vsem obolelim za psoriazo in psoriatičnim artritisom. Z namenom ozaveščanja in boljšega razumevanja bolezni se bo tudi letos predstavilo delovanje Društva psoriatikov Slovenije in delovanje naših podružnic v enajstih večjih slovenskih mestih. Vljudno vabljeni.

Svetovni dan psoriaze seznam dopolnjen

Vprašalnik za odkrivanje suma na psoriazo/luskavico s plaki

Vprašalnik, ki ga je izdalo farmacevtsko podjetje Novartis, je informativne narave in je namenjen pomoči pri odkrivanju znakov luskavice. Z odgovori na kratka vprašanja boste pridobili pregled nad simptomi luskavice, katerim je dobro posvetiti več pozornosti. Če ste mnenja, da imate morda luskavico, lahko izpolnjen vprašalnik odnesete s seboj k vašemu zdravniku za nadaljnje posvetovanje. Pravo diagnozo postavi le zdravnik, ki vas lahko napoti k dermatovenerologu in vam tudi predpiše najučinkovitejše zdravilo.

Do vprašalnika pridete z naslednjo povezavo. Vprašalnik_za_odkrivanje_psoriaze.pdf

presejalni test vprašalnik FINAL page 001presejalni test vprašalnik FINAL page 002

 

Če želite prvi izvedeti aktualne informacije se naročite na elektronske novičke. Vpišite svoje ime in elektronski naslov ter pritisnite gumb "prijava na e-novice"