DPS Celje vabi na izlet

V soboto, 7. 10. 2017, DPS Celje organizira izlet na Mangartska (Belopeška) jezera in v Planico. Odhod avtobusa iz Celja (dvorana Zlatorog) ob 7.00, iz Žalca (avtobusna postaja) ob 7.15. Znesek prevoza znaša 15€ in se plača s položnico, ki vam bo poslana ob prijavi. Za hrano je poskrbljeno.

Zaradi rezervacije avtobusa prijave sprejemamo do zasedenosti mest, oziroma najkasneje do srede, 20. 9. 2017, na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali tel. št. 030 694 688 (Marija).

Vljudno vabljeni, Marija Babnik

Vitamin D in psoriaza

Vitamin D 2

Vitamin D ime vrsto ugodnih učinkov na telo. Med drugim ohranja zdrave kosti in zobe, ter prispeva k reguliranju imunskih funkcij, vnetja in rasti kožnih celic. Za razliko od drugih vitaminov, ki jih pridobimo predvsem z zaužitjem hrane, je glavni vir vitamina D sončna svetloba. Telo si ob izpostavitvi kože ultravijolčni B (UVB) svetlobi samo naredi zalogo vitamina D. Nadaljnja posebnost vitamina D pa je, da ga telo nato pretvori v hormon imenovan calcitriol.

Preberite več...

Vprašalnik za bolnike s psoriazo

Sodelujte v anonimnem vprašalniku.

V Društvu psoriatikov Slovenije smo se odločili, da ponovimo raziskavo o luskavici in psoriatičnem artritisu, s katero želimo ugotoviti, kakšen vpliv na kakovost življenja imata ti dve bolezni, kako ste zadovoljni z zdravljenjem in ali se je v času od zadnje raziskave življenje bolnikov kaj izboljšalo. Rezultate bomo objavili pred svetovnim dnevom luskavice, 29. oktobra.

Povezava do vprašalnika: https://www.1ka.si/a/131875