PLAKATNA AKCIJA

PLAKAT drustvo B1"Osredotoči se NAME, ne na mojo LUSKAVICO"Marec, 2015. V okviru osveščanja smo v društvu pripravili plakatno akcijo, s katero želimo predvsem mlade ozaveščati o bolezni. Zastavili smo si dva glavna cilja akcije, ki izhajata iz poslanstva društva:

- ozaveščanje javnosti, da smo vsi enaki (rušenje predsodkov - manjvrednost, stereotipov - nalezljivost)
- graditev osebnostne podobe bolnika (da se človek, kljub luskam na koži, v družbi počuti dobro in sprejeto).

V kampanjo smo vključili znano osebo, Lada Bizovičarja, ki smo ga fotografirali z mlado bolnico Urško Sulič, ki se ji psoriaza močno vidi predvsem po obrazu. Obolelim želimo pomagati, da bi lažje shajali z boleznijo, javnost pa pozivamo k razumevanju in sprejemanju psoriatikov. Namen plakata je predvsem prikazati, da luskavica ni nalezljiva.