Vabimo vas na enodnevni izlet v praznični Mariazell in Leoben, ki bo v soboto, 9. decembra 2017. Mariazell je romarsko središče Avstrije. To svetišče so zaradi številnih razlogov preimenovali v »Magna Mater Austriale«, kar pomeni »Velika Mati Avstrije«. Obiskali bomo največje romarsko središče Avstrije in se z likerjem pogreli v 130 let stari tovarni likerjev. Odhod avtobusa v jutranjih urah ter vožnja mimo Gradca in Brucka do največjega avstrijskega religioznega središča Mariazell, ki ga Slovenci imenujemo Marijino Celje in leži v prelepi pokrajine zgornje Štajerske, sredi pašnikov in gozdov.

Ogledali si bomo romarsko cerkev z znanim Marijinim kipom. Po ogledu nekaj časa za nakup spominkov, čaj, punč in ogled prazničnih stojnic. Nato si bomo ogledali tovarno likerjev Caj Arzberger, kjer že več kot 130 let izdelujejo zeliščne likerje. V popoldanskih urah vožnja do Leobna. Kratek informativni sprehod po mestu ter ogled glavnih znamenitosti. Prosti čas boste izkoristili za obisk prazničnih stojnic, nakup daril za vaše najdražje…

Cena izleta za člane Društva psoriatikov Slovenije znaša 30 EUR (razliko do polne cene izleta pokrije podružnica Maribor). Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, ogled tovarne likerjev Caj Arzberger, zunanje oglede po programu, vodenje vodnika z licenco GZS, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo in DDV. Vstopne postaje bodo na Ptuju, v Slovenski Bistrici in Mariboru. Ure odhodov s posameznih postaj vam bomo sporočili naknadno. 

Prijave zbiramo do 1. decembra 2017 na telefonsko št. 041 630 991 (Jan Koren). Po prijavi boste prejeli plačilni nalog. Za pot potrebujete veljaven osebni dokument.

Vljudno vabljeni