urban2 1

Podružnica Maribor vas vabi na humanitarni pohod na Urban v nedeljo 16.2.2020. Pridružili se bomo podjetju Mediaevent, katero v sodelovanju s ŠD Kobansko Kamnica in Karitas organizira pohod.

Zbirno mesto:                                       je pred cerkvijo v Kamnici ob 8.30 uri.

Trasa:                                                   Kamnica – Panorama – Medič – Šober – Bobič – Urban

Cilj:                                                      Vinotoč Jošt na Urbanu.

Glavni namen prireditve je vzpodbujanje ljudi k rekreaciji in še posebej pohodništvu kot eni najosnovnejših in najprijetnejših oblik ohranjanja zdravja. Da bi prireditev dobila še poseben cilj, smo naše pohodniške prireditve obogatili z akcijo solidarnosti.

Tokrat bomo zbirali sredstva za 4-člansko družino iz Šentilja. Oče  je doma in skrbi za ženo in mamo, ki je po porodu drugega otroka 2014 utrpela poškodbe in je danes na invalidskem vozičku. Oče prejema delno plačilo za izgubljen dohodek, mama pa je invalidsko upokojena. Gospa je zelo telesno ovirana, težave ima tudi s sporazumevanjem (govor je nerazločen). Pred mnogimi leti so začeli z gradnjo prizidka, a se je zaradi materine bolezni gradnja ustavila in zasilno so se v nedokončano gradnjo preselili leta 2017, saj so predhodno bivali v enosobnem najemnem stanovanju. Deklica obiskuje 6. razred. Je zelo vestna, tiha, prizadevna in lepo vzgojena. Deček ima posledice težkega poroda in obiskuje vrtec. Oba otroka imata odločbo o usmeritvi. Oče je pri hiši za vse sam, skrbi za otroka in ženo ter opravlja vsa gospodinjska dela. Ima alergije in težje diha. Mama se počuti, kot veliko breme v družini in velikokrat zapade v depresijo in razmišlja, da bi bilo družini lažje, če je pri porodu ne bi rešili. Osebni avto s katerim opravljajo najnujnejše prevoze (tudi vožnje žene na terapije) je dotrajan. Zato si velikokrat od sorodnikov izposodijo prevozno sredstvo. Ker so finančna sredstva minimalna, kredit za hišo pa 400 mesečno, jim priskočijo na pomoč starši ali si izposodijo denar za položnice. 

Na cilju nas tudi letos čaka odličen Kobanski lonec in podelitev nagrad z žrebanjem na vrhu Urbana.

Vsak, ki bo prispeval vsaj 1.- €, sodeluje v nagradnem žrebanju za odlične nagrade. Glavna nagrada: Vikend paket za dve osebi v Hotelu Mangart v Bovcu. Prvih 300 pohodnikov, ki daruje vsaj 2,- €, dobi ob štartu krof Pekarne Strnad, na cilju nas čaka odličen Kobanski lonec, še kakšno presenečenje  in  veliko dobre volje. Priporoča se primerna obutev (pohodni čevlji in pohodne palice). S seboj lahko vzamemo nekaj za popiti, morda kaj sadja ali kaj malega za prigrizniti.

Rok za prijavo je najkasneje do soboto 5.2.2020 na e-mail: dusan.varlec@gmail.com ali na tel.  051/323-355 – Dušan Varlec.

Želimo, da se pohoda  udeležite v čim večjem številu, zato povabite tudi družinske člane in prijatelje. Čim več nas bo, močnejši smo in ko smo skupaj, nismo sami.

Podružnica Maribor, Dušan Varlec – organizator pohoda