VABIMO VAS NA:

EKIPNO POHODNIŠKO PRIREDITEV na Kobanskem – pohod na Urban v nedeljo, 4.9.2022.

4. septembra bo najbolj zabaven pohod ekip po Kobanskem.

Pred vami je turistično-pohodniški projekt, ki želi v rekreaciji združiti vse slovenske generacije – od najmlajših, družin vse do tistih v zrelih letih, a po srcu mladih. Hodili boste po izjemno razgibani trasi, od Kamnice preko Kobanskih gričev – Mediča, Šobra, preko Sv. Urbana in Lucijinega brega nazaj v Kamnico. Trasa je izjemno barvita in zanimiva ter bo med vinograde in gozdove povabila množico pohodnikov z vseh koncev Slovenije. Glavni namen prireditve je vzpodbujanje ljudi k rekreaciji in še posebej pohodništvu kot eni najosnovnejših in najprijetnejših oblik ohranjanja zdravja.

Ampak pozor: velika zmagovalka prireditve postane tista 2, 3 ali 4-članska ekipa pohodnikov, ki se najbolj približa povprečnemu času vseh ekip. Torej so ekipe vse do prihoda zadnje ekipe v cilj negotove, katera bo zmagovalna ekipa. Povsem nesmiselno je torej navijanje tempa po predpisani trasi, a tudi pretirano zavlačevanje ne prinaša uspeha.

Prelepa narava in številne turistične kmetije na progi kar vabijo, da vsaj na kratko posedite in si oddahnete – zato priporočamo čim bolj sproščen turistični tempo hoje in ne divjanje.

Prireditev “Moja elektrarna TEAM TIME HIKE” predstavlja turistično-rekreacijski pohod z namenom druženja pohodniških prijateljev. Pomembno je le, da v času od štarta do najkasneje 14.00 prehodite začrtano traso z zastavljenimi kontrolnimi točkami. Na vsaki kontrolni točki dobi vsaka ekipa pri kontrolorju organizatorja žig na kontrolni karton.

Nagrade so bogate:

– Tedenski najem avtodoma Adria za zmagovalno ekipo

– Mini počitnice na turistični kmetiji v Merezigah

– Mini počitnice v hotelu Olea na Pagu

– Nagrada za ekipo s tretjim najpočasnejšim časom

– Nagrada za najštevilčnejšo družbo (ekipe z istim imenom)

– Najhitrejša in najpočasnejša ekipa

– Nagrade presenečanj za najmlajšo 4-člansko družino, najstarejša, oz. najstarejši udeleženec, zakonski par z največjo razliko v letih……(prijave za posamezno kategorijo je potrebno oddati na štartu.

Ker je potrebno ekipo prijaviti najkasneje do torka, 30.8.2022, vse zainteresirane vabim, da mi sporočite vašo udeležbo najkasneje do torka 30.8.2022 na email: dusan.varlec@gmail .com ali na tel 051 32 33 55.

Ekipo prijavim preko spletne strani, prejmemo svojo štartno številko in v petek bo objavljeno vrsti red štarta posameznih ekip.

Na dan prireditve prijave niso možne – lahko se udeležite pohoda posamezno.

Čim več nas bo, močnejši smo in ko smo skupaj, nismo sami.

Podružnica Maribor

Dušan Varlec – organizator pohoda